Tack, Google Translate, för att jag fick skriva ut hela den här inlägget på svenska. Visste du att svenska faktiskt är ett germanskt språk som engelska? Det innebär både svenska och engelska har samma meningsbyggnad, vilket betyder minimal ansträngning i att vara en pretentiös skitstövel.

Så varför skriver jag på svenska? Eftersom mitt favorit folk metal-band Vintersorg kommer att ge ut ett nytt album i år! Om du aldrig har hört talas om Vintersorg, är dom ett band (självklart) från Sverige som kombinerar progressiva element med svart och folk metal. Ena halvan av bandet är även sångaren i Borknagar. Som du kan forstå, är detta ganska schyst. De vokala harmonierna är också ovanligt för genren, vilket för mig har en stor dragningskraft.

Vintersorg’s nya album, Jordpuls (som översätts till “Earth Pulse” på engelska) kommer att finnas tillgäng 25:e Mars på Napalm Records.

English translation and tracklist after the jump!

Thank you, Google Translate, for allowing me to type out this whole post in Swedish. Did you know that Swedish is actually a germanic language like English? That means both Swedish and English have the same sentence structure, allowing minimal effort to be put into being a pretentious asshole.

So why am I writing in Swedish? Because my favorite folk metal band Vintersorg will be putting out a new album this year! If you’ve never heard of Vintersorg, they are a band (obviously) hailing from Sweden that combines progressive elements with black and folk metal. One half of the band also happens to be the vocalist of Borknagar. As you could imagine, this is pretty sweet. The vocal harmonies are unusual for the genre as well, which was a major drawing point for me.

Vintersorg’s new album, Jordpuls (which translates to “Earth Pulse” in English) will be available March 25th on Napalm Records.

Here’s the tracklist!

01. Världsalltets Fanfar
02. Klippor Och Skär
03. Till Dånet Av Forsar Och Fall
04. Mörk Nebulosa
05. Stjärndyrkan
06. Skogen Sover
07. Vindögat
08. Palissader
09. Eld Och Lågor

– JR

Leave a Reply

Your email address will not be published.